Users on page

Now online: 1
Overall: 172201

Sveaskottet 2012

Dagen började tidigt, otroligt tidigt för funktionärer men vi möttes av en fantastisk himmel och förhoppningen om att det skull vara en fin dag utan regn.

Skyltarna visade vägen in till Sveastugan och till tävlingen. Många skyttar har nog varit här tidigare och tävlat men några nybörjare blir det ju varje år…

Vid annexet skedde efteranmälningar, inbetalningar och vapenkontroller. Henrik tog emot anmälningarna och hade full rulle att få ihop alla startlistor och platserna.

I dagens tävling kunde man tävla i A, B och C-vapen och därmed var det många som kom med 3 olika pistoler för kontroll. I vapenkontrollen såg Frasse till att göra tävlingen så rättvis som möjligt.

Inne i stugan jobbades det för fullt med serveringen. Elisabet och Hanna bredde smörgåsar på rullande band. Det serverades ost och skinksmörgåsar, bullar, kaffe, varmkorv, dricka och så choklad. Allt en skytt kan behöva =)

Mackorna var färgglada och persiljan och salladen var egenodlad vid stugan.

Första startlaget började vid 08 och det tog ca 1 ½ timme. En inskjutningsserie och så 6 pressisionsserier. Spegelbyte mellan varje serie med markering enbart i vitt om man fick någora vita träffar. Många funktionärer behövdes under dagen för att få till allting, Skjutledare och markerare. När Andreas inte tävlade var han markerare och sen ”skickade” han upp resultaten till annexet.

Uppe vid Sekretariatet jobbade Janne, Gunnar och Eva. De hade full rulle att hinna med alla resultaten. Vår stuga och annex ligger uppe på en kulle medan skjutbanorna ligger neranför en rejäl backe. Tidigare fick ”springare” springa upp med resultaten och det tog på krafterna. Istället tog Andreas med sig vår Walkie-Talkie att testa under dagen och det fungerade riktigt bra. En aktionbild på hur Eva fyller i resultaten medan Janne ”pratar” om resultaten med Andreas på Walkie-Talkie.

Det gjordes många markeringar och det behövdes många funktionärer till tävlingen. Men om alla hjälps åt så går det snabbare och så mycket bättre. Markko och Markus kollar resultaten och förbereder sig för att ”skicka upp” resultaten till Sekretariatet via Walkie-Talkie.

Tävlingen gick mot sitt slut, vi hade haft många tävlande och många starter, vilket alltid är roligt för klubben. Inne i stugan hade serveringen gått bra och alla verkade nöjda och belåtna med både maten och tävlingen. Vädret hade hållt sig bra och överlag hade vi haft en riktigt lyckad dag. Och framförallt hade det gjorts många bra resultat och ganska många 50-poängare…

Några av funktionärerna efter tävlingens slut. Trötta men glada =)

 

/Karoleen. (Redigerat från inlägg skrivet 2012-09-12.)

2 comments to Sveaskottet 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.