Users on page

Now online: 1
Overall: 205114

Reflektion måndagsträning

Ett tips till alla nybörjare är att införskaffa en målkikare så fort som möjligt. Efter pistolen så är det den viktigaste detaljen för att komma vidare i sitt skytte. En bättre videokamera fungerar också om den har en skaplig zoom.

Varför är det viktigt med målkikare?
Målkikaren används i första hand för att skytten skall kunna få rätt och direkt återkoppling på vart träffarna sitter. Efter varje skott tänk efter, hur kändes skottet, vart tror du att skottet träffade, verifiera sedan reflektera och skjut igen. Tänk på att försöka skapa en minnesbild på hur korn och sikte förhöll sig till tavlan i skottögonblicket. Om du har svårt skapa dig den minnesbilden så hade du troligtvis inte fokus på kornet när skottet gick iväg.

Vi har tjatat och tjatat om vikten att göra en korrekt avfyrning, men det är något som vi får återkomma om senare, det finns dock några enkla knep att ta till som ni själva kan tänka på när ni tränar.

Avtryckarvikten på ett C-Vapen är ca 1000 gram. de flesta nybörjare påbörjar sin avfyrning från 0 gram för att sedan väldigt snabbt närma sig 1000 gram vilket i princip garanterar en medveten avfyrning ( även kallat för ett ryck ). Prova istället att ta förtrycket redan i lyftet för att sedan successivt öka trycket på avtryckaren gram för gram tills det smäller. Öka trycket redan medan ni grovriktar. Detta kommer att medföra att skottet kommer att gå av mycket lättare och förhoppningsvis omedvetet. Visst så kommer det även att resultera i att ett och annat skott smäller av lite för fort men ni kommer dock att märka att så länge skottet small av sig själv samtidigt som ni hade koll på korn och sikte så blir inte resultatet så tokigt ändå.

//Mattias

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.