Users on page

Now online: 1
Overall: 172201

Pistolskyttekurs

Ikväll var det dags för andra delen inför att ta Pistolskyttekort. Vi missade första delen eftersom vi kom på att vi skulle börja skjuta ca en vecka efter kursstart. Då är det svårt att vara med och lära sig.

I vilket fall som helst så var det daga för andra delen av kursen men också att träffa de andra deltagarna i kursen samt lärarna. Lite pirrigt eftersom man inte har någon någon som helst aning om vilka sort människor som egentligen är intresserade av pistolskytte. Och hur mycket de andra hade lärt sig gången innan.

Vi såg till att komma till Sveastugan lite tidigare än när kursen började så att vi kunde prata med kurslärarna och introducera oss. Lärarna verkar trevliga och allt kändes ganska avslappnat.

När alla deltagarna hade kommit så pratade vi lite i Sveastugan innan vi gick ner till banan och fick skjuta lite. För många var det försa gången de höll i en pistol men också första gången de avfyrat ett vapen. Eftersom Andreas och jag gått på övningsskyttet dagen innan och fått en ordentlig genomgång av både säkerhet och skyttet av Klubbordförande så kände vi oss ganska lugna.

Vi fick skjuta varsin serie med lånat vapen och sen gå fram och markera när alla hade skjutit. Jag kände innan att jag absolut inte skjutit mitt bästa men jag fick i alla fall ihop 28 poäng vilket kändes ok. Andreas sköt ihop 40 poäng och han kommer nog inte behöva bli orolig för att klara pistolskyttekortet. Jag däremot får öva lite mer.

Sen var det dags för teorin och utdelning av handboken. Vi fck vi lära oss både det ena och andra. Mycket att tänka på men mycket intressant också.

Sen blev det fika och ytterligare teori. Vi avslutade kvällen med att en kursdeltagare fick testa en 357 magnum, alltså en ganska mycket större än våra 22:or.

Så var det dags att åka hemåt och smälta våt nya kunskap. Och plugga inför nästa lektion samt provet om drygt en vecka.

/Karoleen – skrivet 3 Apr, 2012.

1 comment to Pistolskyttekurs